aplikasi Forex Buat Android dan IPhone

Posted by Jefri Hilda on Wednesday, December 30, 2015

aplikasi Forex Buat Android dan IPhone
Salam utk seluruh pembaca. Hri ni aku bakal kongsikan 4 aplikasi telefon pintar & tablet Android atau IOS yg aku pakai buat trade forex semasa berada di luar hunian. Keren sebenarnya seandainya kita guna aplikasi pintar macam ni, tidak butuh lah kita nak menghadap Komputer sepanjang musim. Nak trade dalam kereta boleh, dalam train boleh, periode jalan-jalan ambil angin di taman serta boleh, tidak ada masalah. Ok, aku tidak nak membebel panjang-panjang, jom kita tengok 4 aplikasi yg aku recommend kamu install dalam telefon/tablet kamu.





Metatrader



Buat trader forex baik yg dah berpengalaman, mahupun yg baru nak menuntut ilmu, harus kenal software metatrader utk Komputer. Software wajib buat trade & utk analisis. Metatrader pula ada aplikasi utk android & IOS. Apa yg menariknya, fungsi nya telah pass kumplit utk kita trade forex di mana mana. Boleh login guna mana mana akaun broker forex yg Metatrader Computer boleh support. Hanya, kekurangan aplikasi Metatrader ni, kita tidak boleh nak install custom EA atau indicator. Tetapi jangan sampai risau, indicator yg disediakan dalam aplikasi ni telah lumayan buat kita utk analisis sebelum trade.

Google Play | Apple Appstore

FXCM


Barangkali ada diantara pembaca ni, pelanggan broker FXCM & pecinta terminal FXCM di Komputer. aplikasi FXCM utk android ni, rupanya nyaris mirip bersama software FXCM utk Komputer, interface nya kemas dgn default theme yg agak gelap. aplikasi FXCM ni disertakan bersama default EA, indicator, & sekian banyak tools yg bermanfaat utk utk market analysis. & aplikasi FXCM utk android ni didatangkan dalam dua version, satu buat telefon pintar, & satu lagi HD utk tablet & device yg screen nya agak gede.

Google Play | Apple Appstore


Etoro


Memandangkan rata-rata pembaca blog ni mereka yg berminat buat melabur di Etoro, tidak sah lah apabila aku tidak review aplikasi Etoro buat android & IOS. Fungsi & rupa aplikasi etoro utk android & IOS tidak tidak sedikit beza, tetapi sangat-sangat berbeza bersama webtrader terhadap page situs rasmi. Yg kurangnya, aplikasi etoro ni tidak ada visible chart buat kita untuk analisis. Ada chart, namun kena tekan utk view. & tidak ada fungsi mutlak macam indicator, EA dan seterusnya. Hanya terlihat 'chart bogel' saja.


Google Play | Apple Appstore


Etoro Trade Alert


Ok aplikasi ni bagi aku amat menarik fungsinya. aplikasi ni terhad buat costumer peranti Android sahaja. aplikasi ni bakal beri trade signal & forecast tiap-tiap hri dengan cara percuma! aplikasi ni berfungsi juga sebagai guide buat kita trade, seandainya nak buy & jikalau nak sell. & dapat disertakan dgn forecast report, mengapa nak kena buy atau sell terhadap masa-masa tertentu. Kita serta boleh tengok berapa ramai unggul trader yg ambil ketentuan buat buy atau sell dalam satu satu currency pair. Cuba lah install, namun nasihat aku janganlah ikut buta-buta, kena betul betul faham forecast & untuk analisis sendiri sebelum mula trade.

Google Play



Seluruhnya aplikasi forex buat telefon pintar yg aku kongsi ni percuma & boleh dimuat turun lewat Google Play & Apple Appstore. Ada yg dah cuba? Jangan Sampai lupa sharing review dalam ruang komen
http://www.telekomers.com/2015/11/aplikasi-android-untuk-trading-forex.html

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment